Van Lieshout VI

reis naar binnen

Belangrijke thema’s in het werk van Van Lieshout VI zijn de (on)maakbaarheid van het bestaan, tijd (vergankelijkheid) en natuur. In haar werk laat ze zien wat haar op dit moment bezighoudt. Actualiteit en engagement spelen vaak een rol, waarbij esthetiek en verontrusting hand in hand gaan.

Van Lieshout VI werkt in diverse kunstdisciplines. Meestal is fotografie het vertrekpunt, andere keren werkt ze bijvoorbeeld met gips of 3D-pen.

Haar liefde voor taal bracht haar tot het schrijven van een praktisch boek over zen en balans, samen met Arno van Haren, dat binnenkort verschijnt en waarvan zij zelf ook de grafische vormgeving verzorgt.

Reizen is voor Van Lieshout VI een belangrijke voedingsbron. Jaren werkte ze vanuit de stelling ‘de kunst van leven is thuis zijn alsof je op reis bent.’ Door het werk aan het boek over zen heeft ze een nieuwe bestemming toegevoegd: de reis naar binnen. In deze expositie zal de start van dit project te zien zijn.

waar en wanneer

Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 5 t/m 27 augustus, zaterdag en zondag 12- 17 uur. Toegang gratis.