Tegen het vergeten

Gezamenlijk project over herinneren en herdenken

Van 22 oktober tot en met 20 november 2016 organiseren KunstKringWijchen en de Schakel het project ‘Tegen het vergeten’, in woord en beeld. Het is een gevarieerd programma waarin op verschillende manieren aandacht wordt geschonken aan  herinneren en herdenken.

Opening

Op 22 oktober om 16 uur start het project met de opening van de expositie Tegen het vergeten in de Schakel. Iedereen is bij deze feestelijke opening van harte welkom.

Erik op ten Berg, een expert in creatief denken en doen, zal bij deze gelegenheid een paar woorden spreken. Voor de muzikale omlijsting zorgt Duo Vicini, bestaande uit Nadja Spooren, panfluit en Roel van Riel, gitaar.

Expositie

De expositie Tegen het vergeten’ toont werk van Rietje de Bijl en Caroline Luykx, twee kunstenaars die ieder op eigen wijze laten zien hoe je iemand kan missen, herinneren en herdenken. De expositie  is t/m 20 november te bekijken op zaterdagen van 14 tot 16 uur.

Lees meer over de expositie

Films

Departures

Een Japanse film over afscheid nemen van de doden. Bekroond met een Oscar.
25 oktober 19.30 De Schakel
Lees meer over Departures

Kauwboy

Nederlandse film over een tienjarige jongen die moet omgaan met verdriet.
15 november 19.30 De Schakel
Lees meer over Kauwboy

Lezing

Kunsthistorica Wilma Gosselink verzorgt op maandag 31 oktober van 20.00 – 22.00 uur in de Schakel een lezing over herinneren en herdenken in de beeldende kunst.  Ine van Gaalen, keramiekatelier TerrAzul, toont deze avond herinneringsobjecten.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Gedichten van scholieren

Voordracht gedichten ‘Tegen het vergeten’ op de R.K. begraafplaats in Wijchen op 2 november en presentatie touchscreen tafel Bibliotheek.

Lees meer over de voordracht en de gedichten.

Muziek en poëzie

‘Poëzie Gezongen’, een bijzonder concert met gezongen gedichten op 19 november in de Schakel.

Lees meer over ‘Poëzie gezongen’.