samen naar het museum?

Je bezoekt graag een tentoonstelling, maar je gaat liever niet alleen of het komt er niet van… 
In Wijchen is sinds kort een museumclub opgericht voor kunstliefhebbers die het gezellig vinden om met anderen op pad te gaan,  om samen te genieten van het actuele kunstaanbod en indrukken te delen. Spreekt het idee je aan? Overweeg dan om je bij de club aan te sluiten.

Hoe werkt het?

 • Eén keer per 6 weken bezoeken we een tentoonstelling in een museum, 1 expositie per keer, afhankelijk van de reistijd.
 • Meegaan is vrijblijvend. Je bepaalt zelf of je wel of niet meegaat. Er zijn geen lidmaatschapskosten.
 • Voorlopig staat de woensdag als bezoekdag gepland. Deze dag kan wisselen al naar gelang de behoefte van de deelnemers.
 • Het is de bedoeling dat iedereen zijn of haar eigen museumjaarkaart gebruikt en zelf zorgt voor een toegangsticket.
 • In principe reizen we per trein en/of met ander openbaar vervoer. Met de eerste goede verbinding na 9 uur. We verzamelen ons op station Wijchen een kwartier voor vertrek.
 • Ieder reist op eigen gelegenheid. Vanwege de beperkingen voor  de Voordeelurenkaart of Dalurenkaart checken we pas in na 9 uur ’s ochtends.
 • Een optie is ook om een groepsretour te bestellen. Dat kan voordeliger zijn als tenminste 4 personen hier gebruik van willen maken.
 • Na de expositie is er gelegenheid voor koffie of lunch in het museumrestaurant of een nabijgelegen gelegenheid.
 • We kunnen natuurlijk ook gezamenlijk terugreizen of nog even de stad bezoeken.
 • Iedereen die zich opgeeft voor de museumclub kan 4 tentoonstellingen aangeven waar haar of zijn voorkeur naar uit gaat. Afhankelijk van deze voorstellen wordt een keuze gemaakt, zodat aan het begin van het jaar voor een half jaar het programma bekend kan worden gemaakt.
 • Gezamenlijke rondleidingen worden alleen georganiseerd in overleg. De kosten hiervoor worden gedeeld en op de dag zelf afgerekend.

Voor de komende periode staan al gepland: woensdag 18 april: de Fundatie in Zwolle, en woensdag 30 mei: het Gemeente Museum in Den Haag.

Meedoen of meer weten?

Wie interesse heeft kan zich opgeven via onderstaand inschrijfformulier. Het is alleen bedoeld om je op de hoogte te houden, je wensen te leren kennen en bij te houden wie er meegaan of eventueel om vervoer te regelen.

Heb je nog vragen ? Dan kun je de ons ook mailen of bellen:

Helen de Bree (024-6452341) of Annelies Jacobs (024-3450468)
e-mailadres: museumclubwijchen@hotmail.com

Weet je nog niet zeker of dit iets voor je is? Probeer het gewoon een keer!!

Voorkeur te bezoeken eerstvolgende 4 musea/exposities

Heb je een treinabonnement?

De gegevens die je via dit formulier instuurt worden verwerkt en opgeslagen door deze website. Geef aan dat je daarmee akkoord gaat.