ruilen is de kunst

Sinds half februari staat de Kunstruilkast in de Bibliotheek Wijchen. Een grote, ouwerwetse kast gevuld met kunstwerkjes van verschillende makers.

De Kunstruilkast is bedacht door Willemien van Gurp. Zij ruilde wel eens een werkje met een van haar kennissen, en vond dat ruilen van kunst eigenlijk een heel mooi idee.

ruilen maar!

Dus zet Willemien nu de kast soms een tijdje hier neer , en dan weer daar. Iedereen kan er een kunstwerkje komen ruilen. Je kiest wat je aanspreekt, en je zet er iets voor terug van vergelijkbare waarde. En je maakt een fotootje van je ruil en stuurt die met een korte toelichting naar Willemien. De regels zijn simpel en staan op de kast aangeprikt.

 

Als je thuis iets hebt hangen of staan dat je lang genoeg bekeken hebt, kun je het ruilen met iets nieuws in de kast. Het mag iets zijn wat je zelf hebt gemaakt maar dat hoeft helemaal niet.  Wel goed natuurlijk om de naam van de maker of de herkomst te vermelden, als je die weet.

kunst de wereld in

Als je zelf kunst maakt is het bovendien een aardige manier om je werk de wereld in te sturen. Want half mei vertrekt de kast weer uit Wijchen, met alles wat er dan in zit, en wie weet waarheen hij reizen zal?

Meer over wat er zoal geruild is kun je zien op de Facebookpagina de kunst van het ruilen en het ruilen van kunst.