Overzichtsexpositie Gamze Damen in Kunsthuis

In juli exposeert Gamze Damen in het Kunsthuis. Zij presenteert een overzicht van werk dat zij in de afgelopen 20 jaar gemaakt heeft.

Gamze Damen Ritual of Nature van Gamze Damen is geboren in Ankara en woont sinds 2018 in Nederland. Zij is afgestudeerd als journalist en volgde daarna een opleiding voor mode en vormgeving. In het atelier van de bekende schilder Ferzan Ali Aygen kreeg zij les van 1998 tot 2003, en organiseerde samen met hem verschillende tentoonstellingen.

Gamze Damen werkte oorspronkelijk veel met olieverf, gouache, en airbrush op papier. Zij heeft ook diverse muurschilderingen gemaakt in opdracht. Tegenwoordig werkt zij vooral met acryl en combineert daarbij meer en meer het gebruik van penseel met paletmes.

Haar recente werken hebben verschillende onderwerpen. Zij beschrijft haar kunst als volgt:

Schilderen is geen punt van aankomst, integendeel, elk schilderij is voor mij een nieuw vertrekpunt op deze reis. Elk schilderij, elk thema of onderwerp geeft gelegenheid om andere gevoelens te vangen. Ik vind deze manier erg spannend en experimenteel … Kom en deel mijn kunstreis !!

waar en wanneer

6 t/m zondag 28 juli, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur
Feestelijke opening: vrijdag 5 juli van 17 tot 20 uur.

Kunsthuis (voormalig gemeentehuis), Kasteellaan 22-24, 6602 DE Wijchen.
Toegang is gratis.