over KunstKring Wijchen

Wat is KunstKring Wijchen?

KunstKring Wijchen is in 2015 gestart om kunst in Wijchen op de kaart te houden. De inzet is om laagdrempelige activiteiten over beeldende kunst te organiseren voor iedereen die daarin interesse heeft.

Om kunstenaars de gelegenheid te geven hun werk te tonen organiseren we exposities en een atelierroute. Daarnaast creëren we andere gelegenheden waarbij kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar in contact kunnen komen, zoals het Kunstcafé en artist talks rond exposities. Om de belangstelling voor kunst in de regio Wijchen te stimuleren organiseren we bovendien lezingen, presentaties en cursussen. Het programma is wisselend, en ideeën voor nieuwe initiatieven zijn altijd welkom.

Wat we doen staat op de website, en ook op onze Facebookpagina en in de nieuwsbrief die we regelmatig uitsturen. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Facebook en/of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bestuur

Vijf enthousiaste kunstenaars en kunstliefhebbers vormen het bestuur. Daarnaast is er een grotere groep kunstenaars uit de gemeente Wijchen die fungeert als creatieve achterban. Zij geven hun visie op plannen, reiken zelf ideeën aan en bieden ondersteuning bij de uitvoering van de activiteiten.

Omdat ieder van ons op eigen wijze bij kunst betrokken is, kijken we op verschillende manieren naar de activiteiten. We geloven zo een breed publiek te kunnen bereiken.

Bestuursleden

  • Wilma Willems, voorzitter
  • Herman Coumans, secretaris
  • Lianne Vercoulen, penningmeester
  • Ine van Gaalen, bestuurslid
  • Césarine Hiddink, bestuurslid

Adviseur: Wilma Gosselink

De leden van het bestuur ontvangen voor de door hen verrichte werkzaamheden geen beloning, anders dan een eventuele vergoeding voor gemaakte onkosten. De stichting heeft geen werknemers in dienst.

Plannen en verslagen

Jaarverslag en financieel verslag 2022 downloaden (PDF)
Financieel verslag 2021 downloaden (PDF)
Jaarverslag activiteiten 2021 downloaden (PDF)
Financieel verslag 2020 downloaden (PDF)
Beleidsplan 2019-2024 downloaden (PDF)
Financieel verslag 2019 downloaden (PDF)
Financieel verslag 2018 downloaden (PDF)
Oprichtingsakte/statuten Stichting Kunstpromotie Wijchen downloaden (PDF)

KunstKring Wijchen is een initiatief van Stichting Kunstpromotie Wijchen.
KvK-nummer: 50738488
RSIN/Fiscaal nummer: 822900658

Steun Kunstkring Wijchen

KunstKring Wijchen is een vrijwilligersorganisatie die afhankelijk is van subsidies en giften. Vindt u onze activiteiten de moeite waard, overweeg dan een donatie. Uw gift maakt voor ons alle verschil!

Sinds 1 januari 2019 is Kunstkring Wijchen erkend als culturele ANBI. Dat kan bij schenkingen belastingvoordeel opleveren. Meer daarover leest u bijvoorbeeld hier

Wilt u ons steunen, dan kunt u uw bijdrage overmaken op rekening (IBAN): NL 88 RABO 0151 7237 37 tnv Stichting Kunstpromotie Wijchen.