Opening op de Kunstmarkt

20160828-8280094Tijdens de Kunstmarkt op zondag 28 augustus heeft wethouder Paul Loermans de expositie Kunst in het Centrum geopend.

De expositie van meer dan 50 werken uit de collectie van de gemeente Wijchen is in etalages van de centrumwinkeliers te zien tot en met 9 oktober. Dit is een gedeelte van de selectie werken die geveild gaat worden.

Achtergrond

Paul Loermans legde in een praatje op een stralend zonnige kunstmarkt uit wat de achtergronden zijn voor de verkoop. Kort samengevat: de collectie is groot en in het nieuwe gemeentehuis is geen plaats voor zoveel kunst.

Hopelijk in de huizen van Wijchenaren wel, want de bedoeling is dat zij de kunstwerken gaan kopen. De verkoop zal vanaf 30 oktober plaatsvinden via een veilingwebsite. Aankoop van een werk dient de kunst op meerdere manieren, want de opbrengst is voor het Kunstfonds van de gemeente.

Met de muziek mee

Bij wijze van opening wandelde de wethouder in zomerse stemming met de muziek mee naar een van de deelnemende etalages. Waar hopelijk de komende weken veel Wijchenaren een blokje voor om gaan lopen – er hangt voor elck wat wils!

Meer over de expositie is hier te lezen.