Op de penning

KunstKring Wijchen zoekt bestuurslid/penningmeester

De Stichting Kunst Promotie Wijchen, een vrijwilligersorganisatie beter bekend onder de werknaam Kunstkring Wijchen, zoekt een actief bestuurslid dat de taak van penningmeester op zich wil nemen.

Na 7 jaar ’trouwe dienst’ wil de huidige penningmeester zijn taken graag eens overdragen aan een nieuw bestuurslid. Iemand met affiniteit met beeldende kunst en cultuur.

KunstKring Wijchen verzorgt exposities van beeldende kunst o.a. door de exploitatie van het Kunsthuis waar per jaar 12-15 exposities plaatsvinden. Daarnaast worden er lezingen over beeldende kunst georganiseerd en promoot de stichting cursussen over beeldende kunst.

Wat de stichting van hun bestuurslid/penningmeester verwacht, wat de taak inhoudt en welke tijdbesteding dit vergt vind je in onderstaand functieprofiel.

Functieprofiel penningmeester

De penningmeester vormt samen met de voorzitter, de secretaris en de overige bestuursleden het bestuur van de Stichting Kunst Promotie Wijchen. Bij het profiel van de penningmeester staat het plezier in omgaan met cijfers en zich verbonden voelen met de Kunstkring voorop. Daar hoort ook bij de handen uit de mouwen steken bij de organisatie van bepaalde activiteiten. Daarnaast is teamgeest vanzelfsprekend en natuurlijk een goede omgang met vrijwilligers en exposanten. Gevoel voor bestuurlijke en juridische zaken is een pre.

Met gebruikmaking van een boekhoudsysteem zorgt de penningmeester voor het financieel beheer waaronder de facturering. Bij voorkeur is de penningmeester woonachtig in de gemeente Wijchen.

Tijdsbesteding: gemiddeld 2 uur per week, naar eigen inzicht in te vullen. De penningmeester organiseert jaarlijks een kascontrolecommissie en neemt deel aan het bestuursoverleg (max. 6-8 vergaderingen per jaar).

Meer informatie

Wilma Willems (voorzitter) t 06-53792617
of
Mart de Bruijn (penningmeester) t 06-42336369