onderscheiden!

Op donderdag 8 april wachtte de oud-secretaris van KunstKring Wijchen, Hannie Zwinkels, een verrassing: in bijzijn van man en kinderen ontving zij uit handen van burgemeester Marijke van Beek de Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen.

Hannie komt met haar boeketten naar buiten, op de achtergrond man en dochters.

De Zilveren Draagspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier voor de inwoners van de gemeente Wijchen inzetten. Hannie Zwinkels ontving de onderscheiding voor al haar vrijwilligerswerk voor de KunstKring.

tien jaar kunst

Nadruk kreeg het succesvolle project MEERkunst, de expositie op het Wijchens Meer in 2020, die Hannie samen met Mientje Wigman organiseerde en waar zij, zo vermeldt de oorkonde, “haar ziel en zaligheid in stopte”. Maar in de negen jaar die daar aan voorafgingen heeft Hannie op velerlei manieren bijgedragen aan kunstactiviteiten, onder andere door de organisatie van de Atelierroute. Die tien jaar inzet voor de kunst in Wijchen verdiende een onderscheiding.

Hannie wordt gefeliciteerd door Mart de Bruijn (penningmeester KKW), Henk Grootveld (mede-organisator Atelierroute), Ine van Gaalen en Herman Coumans (bestuursleden KKW)

De plechtige uitreiking mocht vanwege corona-beperkingen maar door enkelen worden bijgewoond,. Buiten wachtten een paar (oud)bestuursleden Hannie op om haar te feliciteren. Met borden van de Open Ateliers waartoe ooit KunstPost Wijchen het initiatief nam, die nu als Atelierroute in juni voor de negende keer zal plaatsvinden.