met aandacht geopend

Voor de opening van de expositie Bedankt voor uw aandacht zijn deze vrijdagavond heel wat mensen naar het Kunsthuis gekomen. Naast oude bekenden van KunstKring Wijchen brachten de net afgestudeerde kunstenaars veel nieuwe jonge gezichten mee.

De band Op de Zomer speelde gedurende de opening vrolijke en afwisselende muziek, en er was voorzien in drankjes en zelfgemaakte hapjes voor iedereen.

Mooie woorden

De voorzitter van KunstKring Wijchen, Wilma Willems, heette iedereen welkom, waarna wethouder Paul Loermans de expositie mocht openen. Hij toonde zich verheugd over de ontwikkelingen in het Kunsthuis. Voor de gemeente een andere manier om kunst te steunen dan vroeger, toen, zo memoreerde hij, er een budget was om kunst te kopen die dan in het gemeentekantoor werd opgehangen. Terwijl nu iedereen het Kunsthuis kan binnenlopen en zelf kunst kan beleven, en zelf kan bedenken wat ze ervan vinden.

Koen Kievits besloot het officiële gedeelte met enkele woorden om van dank en het voorstellen van zijn mede-exposanten Harriet Caldwell, Dionne van Dun, Derk Müller en Judith Willemsen. Ook werd de loterij onder de aandacht gebracht, waarbij twee kunstwerken te winnen waren.

De kunstenaar in gesprek

Op vrijdag 18 oktober is er om 15 uur een artist talk, waar iedereen welkom is. Met de kunstenaars maak je een rondgang door de expositie en zij beantwoorden vragen over hun werk. Het duurt ongeveer een uur, deelname is vrij, en voor thee en koffie wordt gezorgd. Aanmelden is niet nodig.

De expositie duurt nog t/m 20 oktober en is elke dag te bekijken van 12 tot 17 uur, in het Kunsthuis, Kasteellaan 22-24 (voormalig gemeentehuis, zijde Europaplein).