Marlies Lebesque ‘Kleur bekennen’

Marlies Lebesque toont in het Kunsthuis schilderijen, wandreliefs, wandobjecten, en monumentale miniaturen. De titel ‘kleur bekennen’ koos zij om aan te geven dat zij in abstracte beeldtaal haar culturele standpunten verbeeldt.

Haar onderwerpen komen voort uit persoonlijke belevenissen en ervaringen, en hebben vaak te maken met sociaal-culturele veranderingen. In het bestaan neemt zij, naast (onveranderlijke) wetmatigheden, ingrijpende veranderingen waar.

Haar poging om ‘de leegte te beschrijven’, die het gevolg is van ontwaarding, relativisme en nihilisme, is een constante factor in haar werk: ‘de Leegte Aanwezig door Afwezigheid’, noemt zij dat. Haar fascinatie voor het vormgeven van zachte materialen is een andere bron.

Met gemengde technieken en diverse materialen geeft zij kleur aan haar culturele identiteit. Deze selectie uit haar oeuvre omvat wandobjecten uit de serie Eenheid in Verscheidenheid, schilderijen uit de serie de Volle Leegte, monumentale miniaturen en panelen uit de serie Nbalch, en kleurexperimenten op doek en vilt.

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 9 t/m 24 juli 2022, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.  Toegang gratis.

meer op www.marlieslebesque-portfolio.nl/