maak je eigen meesterwerk!

KunstKring Wijchen roept iedereen in de gemeente Wijchen op mee te doen aan het project Maak je eigen meesterwerk! Wij dagen je uit om in een beeldende techniek naar keuze een eigen versie te maken van een bekend kunstwerk. Alle inzendingen worden aan het eind van het jaar tentoongesteld in het Kunsthuis.

een meesterwerk naar keuze

In de afgelopen jaren zijn er een aantal televisieprogramma’s geweest waarin werk van een bepaalde meesterschilder centraal stond. In dit project kies je zelf een bekend kunstwerk waar je een eigen versie van wilt maken. Nadrukkelijk géén kopie, maar een variant waarin het meesterwerk herkenbaar is. Medium en materiaal zijn vrij en mogen ook anders zijn dan van je inspiratiebron. Een textielwerk  van een beeld, keramiek van een schilderij, mozaïek van een foto – kan allemaal.

inspiratie – imitatie – vervalsing

Wij vragen je je fantasie te gebruiken om een eigen werk te maken, in jouw stijl en medium, met verwijzing naar je inspiratiebron. Wie een kopie maakt probeert daarentegen de stijl van de kunstenaar te imiteren, om het origineel zo dicht mogelijk te benaderen. Vervalsers maken zich de stijl van kunstenaars tot in alle details eigen, niet zozeer om kopieën te maken, maar juist nieuwe ‘originele’ werken, zogenaamd van de meester zelf. Daar spreekt Roos Fokkema over tijdens een lezing op zondagmiddag  8 oktober in Kasteel Wijchen.

expositie

Met de ingezonden werken richten wij een expositie in die in december te zien zal zijn in het Kunsthuis. Bezoekers aan de expositie kunnen stemmen op werken van hun voorkeur voor de publieksprijs.

meedoen

Iedereen in de gemeente Wijchen die tekent, schildert, beeldhouwt, fotografeert, die digitaal werk, textiel of keramiek maakt, of op andere wijze bezig is met beeldende technieken kan meedoen. Deelname is gratis.  Als maximale maat van fysieke  werken hanteren we 70 x 70 cm.

Je kunt je vanaf nu aanmelden via onderstaand formulier. Als je zin hebt mee te doen maar nog niet weet wat je precies wilt gaan doen, meld je dan vooral alvast aan. Dan krijgen we een idee hoeveel belangstelling er is. De inschrijving sluit 20 november. 

  Aanmelding 'Maak je eigen meesterwerk'

  Wat denk je te gaan maken?
  (Je kunt dit nu invullen als je het al weet, later vragen we wat het precies geworden is.)

  goed voorbeeld…

  Tijdens de grote Vermeerexpositie deed het Mauritshuis een oproep om een eigen versie van het Meisje met de parel te maken. Een aantal van de vele inzending is nog op Instagram te zien #mygirlwithapearl. Dit beroemde schilderij is al heel erg vaak gebruikt voor eigen varianten. De Mona Lisa en De Schreeuw van Edward Munch zijn andere favorieten.

  Pagina bekijken