schilderijen, tekeningen, foto’s en ruimtelijk werk in het Kunsthuis

Lisa Böll en Ria Tharner

werk van Ria Tharner (l) en Lisa Böll

Ria Tharner

In het werk van Ria Tharner is de rivier de leidraad. Haar foto’s laten verstilde impressies zien van vondsten in en op het water. Raadselachtige vormen en kleuren zetten de kijker op het verkeerde been, omdat alles lijkt op alles – behalve op het voor de hand liggende. Reflecties en werelden vallen samen in een ’frame’ .

     In haar ruimtelijk werk combineert Ria natuurlijke materialen, zoals drijfhout, met voorwerpen die een voorlopige plek hebben gevonden langs de rivier. De complexe, vitale  beelden vertellen het verhaal van het water, de uiterwaarden en de elementen, en suggereren  ‘de onderstromen’ van het leven.

Lisa Böll

Voor Lisa Böll is deze expositie van vijf decennia schilderijen, tekeningen en collages een onderzoek naar haar drijfveren en verbanden in haar werk. Zij stelt zich de vraag in hoeverre er sprake is van een artistieke identiteit in een leven dat zich voor een groot deel buiten het atelier afspeelt -als moeder en echtgenote, geestelijk verzorger en docente.

    En ook: of bezoekers van onbewust en spontaan kijken komen tot verinnerlijking, een proces waarbij de materie – verf, papier, doek, maar ook techniek – ondergeschikt raakt aan een innerlijke dialoog. 

waar en wanneer

Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 18 september t/m 3 oktober 2021, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.  Toegang is gratis.