Kunsthuis vol kleur van Jeanne Jeurissen

openingsexpositie vanaf 18 mei

werk van beeldend kunstenaar Jeanne Jeurissen

De eerste expositie in het Kunsthuis toont werk van Jeanne Jeurissen, een veelzijdig kunstenaar die naast schilderijen ook ikonen en beelden maakt. Haar schilderijen, vaak op groot formaat, kenmerken zich door een krachtige compositie in veel heldere kleuren, waardoor je als toeschouwer onmiddellijk de energie van het schilderen ervaart.

dubbelopening

Het Kunsthuis wordt op 18 mei om 16 uur officieel geopend door wethouder Paul Loermans. Vervolgens spreekt Jos van der Knaap bij de opening van de tentoonstelling . Iedereen is van harte welkom bij dit feestelijk gebeuren.

De expositie is daarna te zien t/m 10 juni, op vrijdag, zaterdag en zondag (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag) van 12 tot 17 uur. Toegang is gratis.


Jeanne Jeurissen over haar werk:

Schilderen, schilderen en nog eens schilderen.
Het verveelt me nooit.
Als kind ben ik al in de ban geraakt van olieverf en sinds mijn basisschooltijd schilder ik.
De kunstacademie paste niet in de opvoeding, maar de liefde voor het schilderen is altijd gebleven. Toen de kinderen klein waren heb ik eerst een tekenakte gehaald en daarna me verder ontwikkeld door veel te studeren. Niet alleen door de geschiedenis van de kunst te bestuderen, maar ook door veel musea te bezoeken, het werk van andere kunstenaars te onderzoeken en door te experimenteren met materialen en kunstvormen. Dit heeft geleid tot het gebruik van een vrolijk en helder kleurenpalet, dat de kern van mijn werk vormt. Mijn manier van werken varieert sterk. In het begin werkte ik vooral met penselen, later maakte ik veel groot werk met paletmessen.
Nieuwsgierig naar andere technieken ben ik ikonen gaan schilderen en ook veel gaan beeldhouwen. Deze uiteenlopende verschillende technieken versterken elkaar in de praktijk. Ik streef naar krachtige composities zonder franje waarbij het kleurgebruik in balans moet zijn. Het oog van de beschouwer moet in een bepaalde volgorde over het werk gaan en de snelheid van het schilderen moet terug te zien zijn.
Het grootste compliment dat ik kan krijgen is, dat iemand geraakt wordt door mijn werk, maar als iemand alleen al betere zin krijgt door mijn kleurgebruik is mijn dag goed.
Nog altijd ben ik nieuwsgierig en vind ik dat mijn werk beter kan. Daardoor kan ik dus nog heel lang bezig blijven……….

Meer over en van Jeanne Jeurissen op haar website