Kunstenaars van de Broedplaats

Marie-Louise Hooymans, Getverberrie, Daniëlla Krijt, Jessica Becks

Na een roerige tijd waarin de Broedplaats dakloos dreigde te worden staan in oktober de schijnwerpers op het werk van vier kunstenaars uit de groep. Gezamenlijk verzorgen Daniëlla Krijt, Jessica Becks, Marie-Louise Hooymans en Berrie Reijs (Getverberrie) een gevarieerde expositie.

Daniella laat moderne schilderijen zien, met invloeden uit de popart. Jessica is, als eigenaresse van Kunstschool Appel, met allerlei technieken en materialen aan het experimenteren. Haar werk heeft een rustige sfeer. Getverberrie maakt naast grote expressieve schilderijen vol kleur ook kleinere, maar zeker zo expressieve, collages. Marie-Louise legt zich vooral toe op de ambachtelijke techniek van het linosnijden. Haar linoleumprints zijn gedetailleerd en kleurrijk.

over de Broedplaats

De Culturele Broedplaats Wijchen is mede op initiatief Daniella Krijt zeven jaar geleden opgericht. Deze bood onderdak aan kunstenaars en kleine startende bedrijfjes met een creatieve of maatschappelijke inslag. Intussen is de Broedplaats uitgegroeid tot een instituut met een brede maatschappelijke waarde, waaraan de dagbesteding Open Ateliers en Kunstschool Appel hun wekelijkse bijdrage leveren.
Zowel Daniëlla Krijt als Jessica Becks, Marie-Louise Hooymans en Berrie Reijs (Getverberrie) vonden er bovendien een plek om er als kunstenaar te werken en zich te ontwikkelen.

waar en wanneer

Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 7 t/m 29 oktober 2023, zaterdag en zondag 12- 17 uur. Toegang gratis.