kunstcafé met ToPé!

werk van ToPé

Op 24 mei organiseert KunstKring Wijchen weer een Kunstcafé, dit keer met kunstenaar en vormgever ToPé.

een schilder en een fotograaf

In 2014 en 2015 heeft ToPé een serie grafische werken in gemengde techniek gemaakt waarin hij werk van twee van zijn jeugdhelden bij elkaar brengt. Hij combineert tekeningen van de Noorse kunstenaar Edvard Munch met  foto’s van Edward S. Curtis .

ToPé heeft daarbij niet de intentie om zijn werk te vergelijken met dat van zijn grote voorbeelden of om commentaar op hun werk te geven. Hij wil met zijn grafiek een nieuw eigen verhaal vertellen.

een onverwachte combinatie

De Noorse kunstenaar Edvard Munch kennen we vooral van het beroemde schilderij De schreeuw. Edward Curtis heeft naam gemaakt met zijn portretten van Noordamerikaanse Indianenvolken. Munch en Curtis waren weliswaar tijdgenoten, maar verder ligt een verband niet zo voor de hand.

ToPé zal ons tijdens dit Kunstcafé vertellen waarom hij zo geboeid is door Munch en Curtis en waarom hij deze serie van samengestelde beelden gemaakt heeft.  Daarvan zijn er ook een aantal te bekijken.

In de informele sfeer van het Kunstcafé is er tenslotte alle gelegenheid met ToPé in gesprek te gaan.

Tip: van ToPé zijn momenteel objecten te zien in Museum Kasteel Wijchen, als onderdeel van de expositie Wijchen maakt het.  Meer over ToPé vind je ook op zijn website.

waar en wanneer

woensdag 24 mei  20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Adres:  Verploegen, Woeziksestraat 100, 6604 CM Wijchen
Gratis toegang

Als je je aanmeldt via onderstaand formulier is dat prettig voor de organisatie. Maar het Kunstcafé is een ongedwongen treffen voor iedereen met interesse in kunst,  je kunt altijd gewoon binnenlopen.

[contact-form-7 404 "Not Found"]