Kunstcafé met Hilly Withaar

Op woensdagavond 28 maart is er weer Kunstcafé, dit keer met beeldend kunstenaar Hilly Withaar. Zij gunt ons die avond een blik achter het eigenlijke schilderij en zal ons in haar verhaal  meenemen naar het atelier. Want het atelier is de plek waar het gebeurt, een soort laboratorium waar de kunstenaar experimenteert, werkt, onderzoekt en schept.

idee wordt werk

Hilly zal ingaan op het ontstaan van een schilderij: waar komt het idee vandaan, hoe krijgt het vorm, wat gaat eraan vooraf?  Heeft een schilderij, als verbeelding van een idee, nog wel bestaansrecht in een tijd waarin we overspoeld worden met beelden en informatie?

Hilly heeft haar kunstenaarschap altijd gecombineerd met een baan in de zorg,  waar zij veel mensen ontmoet die worstelen met het dagelijks leven. Die ervaring heeft zijn weerslag op haar werk en heeft meermalen geleid tot het schilderen van “donkere” doeken.

website en expositie

schilderij van Hilly Withaar, de dijk bij Espel

Meer over Hilly Withaar en haar werk vind je op haar website. Bovendien is er binnenkort gelegenheid haar werk in het echt te bekijken, want vanaf zondag 29 april exposeert zij samen met Joy Dekok in Kasteel Wijchen. Hilly toont daar haar schilderijen en Joy fotografisch werk.

 

waar en wanneer

Iedereen is welkom om te komen luisteren en meepraten in het Kunstcafé. De avond begint om 20 uur, vanaf 19.30 kun je binnenlopen bij Zaal Verploegen, Woeziksestraat 100. Toegang is gratis.

Aanmelden is niet verplicht maar wel prettig voor de organisatie en kan via onderstaand formulier.

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief van KunstKring Wijchen ontvangen (ongeveer 10 x per jaar)