Kunst in het Centrum

De gemeente Wijchen heeft een kunstcollectie die in de loop van tientallen jaren bijeengebracht is door aankopen, schenkingen en de BKR-regeling. Het is een gevarieerde collectie die vooral veel grafiek bevat.

Omdat er geen mogelijkheden zijn de werken te tonen en niemand er iets aan heeft als ze in een depot staan opgeslagen, is besloten een groot deel van de collectie te veilen.

Expositie

Om iedereen een idee te geven over wat voor werk het gaat hebben WijchenIS, de Kunstmarkt en Kunstkring Wijchen samen met de centrumwinkeliers een expositie georganiseerd. Vanaf 28 augustus zijn in etalages in het centrum van Wijchen meer dan 50 kunstwerken te zien die deel uitmaken van de eerste selectie, waarop vanaf 30 oktober via een veilingsite kan worden geboden.

Boekje

Er is een overzichtelijk boekje gemaakt met meer informatie, afbeeldingen van de tentoongestelde werken en een plattegrond van de locaties in het centrum van Wijchen. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende winkels, bibliotheek, VVV en gemeentehuis. Je kunt ook een PDF-versie (1,2 MB)  hier downloaden.

Achtergrondinformatie

Wilma Gosselink, de kunsthistoricus die ook de cursussen Kijken naar Kunst verzorgt, heeft essentiële achtergrondinformatie bijeengebracht over een aantal kunstenaars en werken in de expositie. Die informatie staat op deze pagina.

Wil je weten wat je koopt, dan is dit een goed begin om je te oriënteren. Een beetje googlen helpt je nog weer verder.

Veiling

De veilingwebsite is inmiddels in de lucht: klik hier om alle werken in de veiling te zien en te lezen hoe de veiling werkt. De veiling loopt van zondag 30 oktober 20 uur tot zondag 13 november 20 uur en staat open voor alle inwoners van Wijchen.