opzet Open Atelierroute 2021

In 2021 organiseert Kunstkring Wijchen voor de negende keer een Open Atelierroute in Wijchen en de kerkdorpen. De route is uitgesteld naar 4 en 5 september.

Ben je een kunstenaar die woont en/of werkt in de gemeente Wijchen, doe dan ook mee met dit tweedaags evenement. Zet op zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur de deuren open en toon je werk aan bezoekers. Je kunt in je eigen atelier een gastexposant uitnodigen, en ook is het mogelijk met een aantal kunstenaars een locatie te delen.

ontmoeting met publiek

De Open Atelierroute is bedoeld om de kunst in Wijchen op de kaart te zetten en makers en bezoekers met elkaar in contact te brengen. Eerdere Atelierroutes trokken elke keer veel bezoekers: honderden mensen ging op pad om een kijkje te nemen op de werkplek van kunstenaars.

De informele opzet trekt een breed publiek van geïnteresseerden, die niet alleen graag willen zien wat kunstenaars maken, maar het ook leuk vinden meer te horen over het hoe en waarom. Het is een prachtige gelegenheid om met een grote groep liefhebbers in contact te komen.

In het Kunsthuis wordt een overzichtsexpositie ingericht met werk van alle deelnemers, zodat bezoekers zich kunnen oriënteren op wat er te zien is. Ook wordt gezorgd voor routeboekjes en uitgebreide informatie op de website.

organisatie en inschrijving

KunstKring Wijchen organiseert de Open Atelierroute en zorgt voor de nodige publiciteit in regionale bladen, reclame in Wijchen, nieuwsbrief en websites, flyers en routebeschrijvingen. De overzichtsexpositie wordt feestelijk geopend, en alle deelnemers krijgen borden om de expositieplekken herkenbaar te markeren.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

suggesties of vragen?

Heb je een idee voor de Atelierroute, laat het ons weten! Mocht je vragen hebben of meer willen weten over het een of ander, neem dan vooral contact op met Herman Coumans secretaris@kunstkringwijchen.nl.