Hennie de Swart | Ton van Antwerpen

De twee kunstenaars die de komende weken in het Kunsthuis exposeren halen beiden hun inspiratie uit de natuur en het landschap. 

Hennie de Swart

Hennie de Swart spreken eenvoud en leegheid van het Nederlandse landschap aan, die zij vertaalt naar haar schilderijen. Daarnaast  toont zij digitale bewerkingen van foto’s van de omgeving van haar woonplaats Beuningen en collages waar ook foto’s in verwerkt zijn. In het bijzonder zijn er een aantal verschillende werken te zien die zijn  gebaseerd op een foto van een huis waar zij als klein kind heeft gewoond.

website Hennie de Swart

Ton van Antwerpen

De lange wandelingen die Ton van Antwerpen maakt door de uiterwaarden en de bossen zijn voor hem een grote inspiratiebron. Ze brengen hem tot observeren en intensieve beschouwing. Tegelijkertijd vindt hij zo voorwerpen die hij gebruikt voor zijn werk en wordt hij ertoe gebracht steeds nieuwe materialen uit te proberen. Dat resulteert in een grote diversiteit in zijn werk.

website Ton van Antwerpen

waar en wanneer

Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 18 t/m 26 juni 2022, zaterdag en zondag 12- 17 uur.  Toegang gratis.