Harrie Gerritz in het Kasteel

Kasteel met abstracte ramen, 2014 (foto: Hans Hebbink)

Ook dit najaar organiseert KunstKring Wijchen weer een expositie in Kasteel Wijchen. Dit keer is er werk te zien van de bekende Wijchense kunstenaar Harrie Gerritz.

Innerlijk landschap

Harrie Gerritz houdt zich al veertig jaar bezig met het landschap, en in het bijzonder het rivierenlandschap van Maas en Waal. Langzamerhand is dat steeds meer een mentaal landschap geworden. Hij beeldt niet de werkelijkheid af zoals wij die om ons heen zien, maar maakt composities met ‘tekens uit het rivierenlandschap’.

Geabstraheerde elementen in heldere kleuren plaatst hij heel precies in het vlak. De gestileerde vormen krijgen door zorgvuldig materiaalgebruik een eigen textuur die ze tot leven brengt.

Schilderijen, sculpturen, grafiek

De schilderijen en grafiek van Harrie Gerritz zijn in brede kring bekend en zeer regelmatig opgenomen in exposities. In Kasteel Wijchen worden ook sculpturen van zijn hand getoond, die minder vaak te zien zijn geweest. Ook voor de sculpturen is het rivierenlandschap het uitgangspunt.

Opening met Kunstcafé

De expositie wordt op zaterdag 13 oktober geopend met een Kunstcafé. Na de vertoning van de korte film Het landschap van mijn geest spreekt Uriël Schuurs met Harrie Gerritz over zijn werk. Iedereen is van harte welkom bij deze informele bijeenkomst in de Raadzaal van het Kasteel. Aanvang 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur en toegang is gratis.

De expositie is gratis te bezoeken in de Raadzaal van Kasteel Wijchen, van 14 oktober tot en met 21 oktober van 13 tot 17 uur. Maandag en dinsdag gesloten.

1 gedachte over “Harrie Gerritz in het Kasteel”

Reacties zijn gesloten.