Hans van Mameren

voor het oog

Hans van Mameren beschrijft zijn werk als deels persoonlijke beleving en ervaring, waarbij hij steeds zoekt naar een eigen stijl. In het besef dat elke kunstenaar schatplichtig is aan voorgangers laat hij zich inspireren door kunstenaars met wie hij affiniteit voelt. Niet om iets te kopiƫren, maar om hun inzicht te gebruiken om verder te kunnen. Zodoende wordt het verleden doorgetrokken naar het heden.

Hans van Mameren geeft graag de werkelijkheid weer, maar met fantasie, om er een beetje een droomwereld van te maken. Het schilderen is voor hem een gedroomde werkelijkheid.

Zijn werk is gevarieerd, met veel aandacht om de sfeer te treffen van de woon- en leefomgeving, en van bijvoorbeeld het Venetiaanse carnaval. Naast schilderijen en tekeningen maakt hij ook graag grafisch werk.

Hans van Mameren volgde zijn opleiding aan de kunstacademie Arnhem en is vele jaren werkzaam geweest als vakdocent tekenen en handvaardigheid.

waar en wanneer

Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 8 t/m 30 juli, zaterdag en zondag 12- 17 uur. Toegang gratis.