Gerda Stevens ‘Mind garden’

Voor Gerda Stevens is er niets mooier dan maken. De kunst van de verwondering en haar inbeeldingsvermogen sturen haar scheppingsdrang. Haar sterke overtuiging dat alles in het leven zijn waarde heeft beïnvloedt de manier waarop zij haar werken maakt.

Zij heeft met name belangstelling voor de kunstenaars van het Bauhaus, en van hen is het vooral Kazimir Malevitsj met zijn abstract geometrische kunst die haar tot inspiratie dient. Het vierkant, als vierhoek en als kubus, dat verwijst naar de aarde en het aardse bestaan, is een belangrijk element in haar werk.  

In deze tentoonstelling toont Gerda Stevens werk in gemengde techniek dat zij maakte als een directe persoonlijke reactie (at the moment) op haar gevoelswereld in relatie tot de maatschappij zoals die nu is. Daarbij horen zowel het accepteren van de vooruitgang, als de wens om vast te houden aan alles wat in het verleden zijn waarde had.  

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 17 september t/m 2 oktober, zaterdag en zondag 12- 17 uur.  Toegang gratis.