Frans van den Heuvel en Ans Pouwels in het Kunsthuis

Vanaf 22 november exposeren twee kunstenaars samen in het Kunsthuis: Frans van den Heuvel toont er schilderijen en tekeningen, en Ans Pouwels haar houtobjecten.

het andere werk van Frans

schilderij van Frans van den Heuvel

Frans van den Heuvel  is vooral bekend als portrettist. Als zodanig werkt hij voornamelijk in opdracht van instellingen en bedrijven en hangen zijn portretten inmiddels over de hele wereld..

Deze expositie biedt de gelegenheid zijn vrije werk te zien, dat minder bekend is. De ingekleurde tekeningen en forse kleurige schilderijen hebben als thema de relatie van mensen met elkaar, en met dieren en natuur, vaak in een absurdistische stijl. 

Dit werk geeft de kunstenaar veel vrijheid en bezorgt hem veel schildersplezier.

Ans verhaalt met hout

Ans Pouwels haalt haar  fascinatie en inspiratie uit hout. Elk stuk hout heeft een verhaal: de vormen, nerven, het weefsel, de vertakkingen en scheuren, alles speelt mee. 

houtobject van trapje met boom van Ans Pouwels

Zij bewerkt het hout tot verschillende vormen en voegt daar uiteindelijk vaak andere materialen aan toe, zoals ijzer, steen, en papier. Daardoor vertonen haar objecten contrasten van hard/zacht, stoer/ verfijnd.

Het combineren van diverse materialen vraagt technische oplossingen die niet altijd voor de hand liggen. Het maakt bovendien dat elk werk uniek is.

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 22 november t/m  8 december, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.