feestelijk openingsweekeinde

Het Kunsthuis is een tijd dicht geweest, door coronabeperkingen en de verhuizing, maar op zaterdag 9 april gaat het weer open! Op een nieuwe locatie, Kasteellaan 13, naast Kasteel Wijchen (veel Wijchenaren kennen dat pand als het ‘Koetshuis’). Een mooiere plek is nauwelijks denkbaar.

Aan de buitenkant een monumentaal pand met grote staldeuren, en dus grote ramen met veel invallend licht. Grote bomen voor de deur – met eekhoorn!- en zicht op het Kasteel en het plantsoen ervoor (nu vol bloeiende tulpen).

binnenwerk

Van binnen is het een en ander opgeknapt een aangepast om de ruimte geschikt te maken voor exposities. De muren zijn helderwit geschilderd, en de nieuwe led-verlichting zorgt dat de kunstwerken goed belicht zijn, waar ze ook staan of hangen.

Dat hangen kan werkelijk overal door het nieuwe ophangsysteem. Doordat wanden de ruimte verdelen is er veel muur om werk aan te hangen en zijn er aparte gedeeltes met verschillende sfeer en oppervlakte. Door de indeling is het pand ook geschikt voor andere activiteiten, en die staan dan ook op het lijstje.

kom kijken!

We vieren dat er weer een prachtige locatie in Wijchen is om kunst te ervaren met een feestelijk openingsweekeinde. Op zaterdag 9 en zondag 10 april staan we klaar om tussen 12 en 17 uur bezoekers te ontvangen die het nieuwe Kunsthuis en de eerste expositie, van Trui Raaijmakers, komen bekijken. Je bent van harte welkom!

2 gedachten over “feestelijk openingsweekeinde”

Reacties zijn gesloten.