expositie ‘Tekenen van deze tijd’

Geert Lemmers en Ger Pekel in het Kunsthuis

De komende weekeinden laten twee kunstenaars samen hun werk zien in het Kunsthuis.

sculpturen van Ger Pekel

Ger Pekel maakt eigentijdse grote en kleinere sculpturen, in een unieke stijl. Hij heeft in de loop der jaren een geheel eigen beeldtaal ontwikkeld die zeer herkenbaar is: niet gelikt, en in elke omgeving op z’n plaats. Hij werkt volkomen ongebonden, maar zijn sculpturen passen probleemloos bij de moderne kunstuitingen van nu.

Ger volgde zijn vakopleiding bij Ole Langerhorst in Frankrijk en zijn kunstopleiding op de academie in Arendonk, België.

Geert Lemmers schildert met fotografie

Van Geert Lemmers is er in een combinatie van schilderen en fotografisch werk te zien. De ‘photoart’ die Geert maakt bestaat niet eenvoudigweg uit opnames met een camera. Hij verwerkt schilderijen en foto’s in complexe collages en onderwerpt ze aan een diepgaande digitale bewerking. Dit proces resulteert in kleurrijke beelden die een rijkdom aan elementen in zich verenigen.

In 2017 won Geert twee internationale prijzen: de Francisco Goya Award (Barcelona ) en de onderscheiding Visual Art Master (Lecce, It.).

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis, Kasteellaan 22-24, Wijchen (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), 29 augustus t/m 20 september, zaterdag en zondag 12 -17 uur. Toegang is gratis.