expositie MEERkunstenaars

meer werk van de deelnemers aan MEERkunst

Deze expositie in het Kunsthuis, samengesteld  door Peter van den Heuvel, laat de bezoeker nader kennismaken met de kunstenaars achter de dertien werken die deze zomer op het Wijchense Meer te zien zijn, rond het thema ‘Vrijheid’.

meer over de makers

Voor wie de werken in het Meer gezien heeft, zal de verscheidenheid van deze expositie in het Kunsthuis niet als een verrassing komen. De kunstenaars tonen ruimtelijk werk, tweedimensionaal werk, en installaties, die een beeld geven van hun drijfveren en fascinaties. Sommigen dragen werk bij dat een andere kijk geeft op ‘Vrijheid’. Er zijn miniaturen van werk in het water, die details tonen die op afstand onontdekt blijven, en er is materiaal dat laat zien hoe het werk tot stand is gekomen:  ‘the making of…’. Ook zijn er video’s die vertellen wat de kunstenaars bezighoudt.

Het geheel is een unieke expositie geworden die op velerlei manieren een licht werpt op de makers achter de werken van MEERkunst.

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis in Wijchen (voormalige gemeentehuis) van 25 juli t/m 9 augustus; op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Over MEERkunst en de werken op het water lees je meer op de website www.meerkunst.info.