Expositie in etalages

In de loop der tijd heeft de Gemeente Wijchen een eigen kunstcollectie opgebouwd. Van al die kunstwerken kan maar een beperkt deel worden opgehangen in gemeentekantoren, de rest staat opgeslagen. Dat is jammer en daarom heeft de gemeente besloten een groot aantal kunstwerken weer onder de mensen te brengen. Het gaat om uiteenlopend werk, waaronder veel grafiek, en niet van de minste kunstenaars.

In de etalage

Er is een werkgroep Kunst in het Centrum samengesteld waar ook Kunstkring Wijchen deel van uitmaakt. Samen met de centrumwinkeliers, de Kunstmarkt en WijchenIS hebben we het initiatief genomen voor een expositie van een aantal kunstwerken in Wijchense winkeletalages. Vijftig ondernemers hebben ruimte gemaakt in hun etalage om meer dan 60 van deze werken aan het Wijchense publiek te showen. Op 28 augustus tijdens de Kunstmarkt wordt de expositie officieel geopend en kan iedereen de kunst gaan bekijken.

Veiling

Maar die werken hangen er niet alleen om naar te kijken, ze zijn ook te koop! Een eerste deel zal vanaf 30 oktober t/m 13 november via de veilingwebsite www.veilingenvankunst.nl te koop worden aangeboden. Over een aantal maanden volgt nog meer.

Boekje

De werkgroep Kunst in het Centrum heeft een routeboekje samengesteld van alle werken die in de etalages worden geëxposeerd. Zo kunt u eenvoudig nagaan welke werken waar hangen, en ook meer lezen over de veiling. Het boekje is op de Kunstmarkt gratis verkrijgbaar.