expositie ‘Geboortegrond’

schilderijen en grafisch werk van Ans Broeders en Van Lieshout VI

Het werk van Ans Broeders en Van Lieshout VI is heel verschillend, maar in een aantal zaken vinden deze kunstenaars elkaar. Ooit, in een vorig leven, hadden ze een grafische studio in hetzelfde gebouw. Beiden hebben hun hart gevolgd en zijn autonoom gaan werken.

De titel Geboortegrond verwijst naar een gemeenschappelijk thema: het verlangen naar de oorsprong. Bij Ans is dat de menselijke natuur, het vrouwelijk naakt. Bij Van Lieshout VI gaat het juist om de natuur buiten de mens (en de worsteling van de mens met die natuur).

De gemeenschappelijke achtergrond en de verschillende invalshoeken vormden een prachtig vertrekpunt voor deze gezamenlijke expositie.

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 6 t/m 21 juni, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. 

extra maatregelen

Ook wij volgen de richtlijnen van de overheid voor een veilig bezoek aan de expositie. Er geldt een maximum aantal bezoekers en de looprichting door de expositie is duidelijk aangegeven. De toegangsregels staan op deze pagina rechts, en je kunt ze ook hier downloaden.