Expositie Frans Kerkhoff

Werk van Frans kerkhoff, Vespa 2, olie op doek, 145 x135
Vespa 2, olie op doek, 145 x135

De laatste twee weekenden van september toont Frans Kerkhoff (beeldend kunstenaar sinds 1983) in het Kunsthuis zijn olieverfschilderijen en enkele beelden.

van beeld naar schilderij

Na zijn studie werkte Frans Kerkhoff als beeldhouwer. Voor buitententoonstellingen in parken maakte hij grote houten installaties van gezaagde boomstammen, die opengewerkt waren waardoor het licht door de stam zijn weg zocht.

Sinds 2005 maakt hij vooral olieverfschilderijen. Net zoals in zijn beelden schept hij lucht en ruimte in zijn schilderijen door er gaten in te maken. Om niet door de gaten de bestaande wand te zien plaatst hij achter het doek nog een schilderij. Zo ontstond het dubbel-doek. Of hij spant schilderijen opnieuw in een kleiner formaat op en snijdt de reststukken in.

schilderijen in de tijd

Frans Kerkhoff ervaart dit als ingrijpen in de tijd, alsof het ‘oude’ weggevaagd wordt en het ‘nieuwe’ er overheen gelegd. Hij ziet zichzelf als een onderzoeker in de schilderkunst, een beeldhouwer die schildert, met een scherp bewustzijn van het verleden.

Zijn tentoonstelling in het Kunsthuis omvat zes ruimtes, wat hem de mogelijkheid biedt zestig schilderijen en beelden te tonen vanaf 2010. Dit geeft een goed beeld van zijn oeuvre tot nu toe.

Frans is gedurende de tentoonstelling zelf aanwezig en vertelt graag over zijn werk en hoe het tot stand komt.

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis van 20 september t/m 29 september, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Op zondag 29 september vanaf 15.30 uur is er een feestelijke finissage.