er wordt aan gewerkt!

De inrichting van het Kunsthuis is inmiddels al ver gevorderd. Eerder was de ruimte in het Koetshuis in gebruik bij het museum, en voor hun tentoonstelling waren er complete landschappen op de muur geschilderd. Ook mooi, maar niet zo geschikt om kunstwerken te presenteren. Kortom, er moest wat werk worden verzet.

schilderen, timmeren, hangen en dweilen

En dat is gedaan, door enthousiaste vrijwilligers en door professionals voor de lastige klussen. De wanden zijn inmiddels geschilderd in heerlijk helder wit. Langs alle muren is ophangrails bevestigd voor flexibele presentatie van hangend werk. Er is getimmerd om opslagruimte te creëren en grondig schoongemaakt. De spullen voor exposities, de sokkels, het servies en meubilair uit het oude gemeentehuis zijn overgebracht. En binnenkort komt er ook andere, zuinige verlichting.

feestelijk openingsweekeind

Het is al mooi, het wordt nog mooier, maar het is pas helemaal af als er ook kunst te zien is. Dat gaat gebeuren vanaf 9 april. In dat feestelijke openingsweekeinde is er een eerste expositie, met keramisch werk van Trui Raaijmakers.

Op zaterdag 9 en zondag 10 april staan de deuren wagenwijd open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen op de prachtige nieuwe locatie van het Kunsthuis: Kasteellaan 13, naast Kasteel Wijchen.

[Korte fotoreportage over de metamorfose, even op de plaatjes klikken dan zie je het beter]