de verbeelding verstild

Anja Knuiman, Marie-Louise Hooymans en Herman Coumans exposeren samen

De titel van deze expositie, De verbeelding verstild, verwijst naar het gemeenschappelijk element in het werk van deze drie kunstenaars: een zekere verstilling in hun beelden.

Marie-Louise Hooymans vindt haar inspiratie in de natuur en haar reizen. Zij maakt tekeningen, linosneden en olieverfschilderijen, en combineert die technieken (zoals linodrukken op een schilderij). Welke techniek zij ook kiest, steeds herkenbaar is haar zachte en wat lieflijk illustratieve stijl, die een zekere rust uitstraalt.

Anja Knuiman is een creatieve autodidact die vanuit een belangstelling voor klei is gaan experimenteren. Vanaf 1995 richt zij zich op het maken van keramische kunst, waarin ze haar eigen stijl heeft ontwikkeld. Daarnaast schildert zij met olieverf op paneel portretten en stillevens, en maakt als beeldhouwer zowel figuratief als abstract werk.

Herman Coumans werkt sinds 2016 fulltime als fotograaf. In verschillende workshops en door samenwerking met andere fotografen ontwikkelde hij zijn vaardigheden en visie. Zijn interesses zijn breed: van karakteristieke portretten tot sprekende beelden uit de natuur. De laatste tijd experimenteert hij met het vervagen van het beeld, waardoor details verdwijnen, maar de essentie en de emotie behouden blijven.

Waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis (ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 21 november t/m 6 december, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur.