cursus ‘Kijken naar Kunst’

Gelukkig kunnen de populaire cursussen “Kijken naar Kunst”  in 2022 weer van start gaan. De formule is ongewijzigd:  drie bijeenkomsten  -elke maand een-  waarin kunsthistorica Wilma Gosselink ons door een onderwerp  in de kunst(geschiedenis) loodst.  De cursussen worden gegeven in het Noorderlicht aan de Roerdompstraat

Je kunt je alsnog inschrijven voor groep B (dinsdagavond) of E ( woensdagochtend). De inschrijving voor de resterende plaatsen is verlengd t/m 31 januari.

Waar kijk je naar?

Op elk van de drie bijeenkomsten wordt in een informele sfeer een  onderwerp uit de beeldende kunst besproken. Dat kan een kunstenaar zijn, of een stroming, maar ook een algemeen thema of een techniek. Vaak is er een verband met een expositie die op dat moment loopt.

Steeds gaat het erom hoe je naar kunst kunt kijken. Dikwijls is het best lastig te weten waar je op kunt letten, en misschien nog wel lastiger om aan anderen over te brengen wat je in een kunstwerk ziet. In deze bijeenkomsten worden aanknopingspunten aangereikt om oog in oog met een kunstwerk meer te ontdekken.

Meer weten om meer te zien

Wilma Gosselink begeleidt de groepen en licht de context van kunstwerken toe. Zij vertelt het een en ander over kunstgeschiedenis en ook het actuele tentoonstellingsaanbod komt aan de orde. Gezamenlijk bezoek aan een tentoonstelling behoort tot de mogelijkheden.

Locatie, kosten, data

Plaats: Noorderlicht, Roerdompstraat 76, 6601 DL Wijchen

Kosten:  €50 voor drie bijeenkomsten.

De cursus van drie bijeenkomsten wordt in de eerste maanden van 2022 in totaal 5 keer gegeven, op de volgende data:

 • A: dinsdagavond 19.30 – 21.30 uur:  1 februari, 15 maart, 5 april VOL
 • B: dinsdagavond 19.30 – 21.30 uur:  15 februari, 29 maart, 19 april
 • C: woensdagochtend 10.00 – 12.00 uur: 2 februari, 2 maart, 30 maart VOL
 • D: woensdagochtend 10.00 – 12.00 uur:  9 februari, 9 maart, 6 april VOL
 • E: woensdagochtend 10.00 – 12.00 uur: 23 februari, 23 maart, 13 april

Inschrijven verlengd voor resterende plaatsen t/m 31 januari , met onderstaand formulier. Je hoort zo spoedig mogelijk in welke groep je bent ingedeeld en krijgt dan ook informatie over betaling.

  Inschrijving "Kijken naar Kunst" winter-voorjaar 2022

  Groep van eerste voorkeur ABCDEgeen voorkeur

  Groep van tweede voorkeur ABCDEgeen voorkeur

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.