Atelierroute geopend!

Vrijdagavond was het zover: de opening van de achtste Wijchense Atelierroute. In de Raadzaal van het Kasteel waren de deelnemers verzameld. Ze kwamen om te zien hoe de overzichtsexpositie is ingericht en de officiële opening van de route mee te maken.

creatieven hebben een leuker leven

Wilma Willems, de voorzitter van KunstKring Wijchen, sprak een welkomstwoord. Daarna vertelde Eric op ten Berg het een en ander over creativiteit, die in verschillende gedaantes kan optreden. Maar of je nu een uitvinder, kunstenaar of mens van de praktijk bent, als je op een of andere manier je creativiteit gebruikt word je, zo leert de wetenschap, op andere terreinen óók een beetje creatiever. De deelnemers aan de route hebben dus meteen een streepje voor!

meer kijken doet beter zien

Waarbij dan ook nog komt dat wie de tijd neemt om goed te kijken, steeds meer ontdekt wat er te zien is. Eric benadrukte dat je niet te gauw moet oordelen – dat kan je blik vernauwen. Probeer eerst te ervaren wat er eigenlijk te zien is. En daarvoor is de Atelierroute een uitstekende gelegenheid!

Tot zondagmiddag 16 juni 17 uur kan er geoefend worden in beter kijken, bij de 35 deelnemers aan de route.