Atelierroute 2017 van start!

Vrijdagavond 9 juni werd in Kasteel Wijchen de overzichtsexpositie van de Atelierroute 2017 geopend.

De stijlvolle zaal op de begane grond is een mooie ruimte om de werken van de deelnemers tentoon te stellen. Dit jaar kon er dankzij gemeentelijke subsidie extra mooi worden ingericht met strakke panelen, prettige spotjes en degelijke sokkels. Alle werken hebben de ruimte en voldoende licht.

Werk, hobby, passie, obsessie…

De voorzitter van KunstKring Wijchen, Annie Stienstra, introduceerde Wilma Gossselink die een openingspraatje hield. Ze zwenkte soepel van de 16e eeuwse visie op de kunstenaar als welhaast goddelijk wezen naar de 20ste eeuwse opvatting dat elk mens een kunstenaar is, of kan zijn. Misschien geen professionele kunstenaar, maar maakt dat uit? Want ook een hobby kan een passie worden die je zo bezighoudt dat je ‘s nachts wakker ligt van de vraag hoe het verder moet.

Het ‘officiële’ gedeelte werd besloten met prachtige klassieke muziek en daarna kon iedereen nog de werken bekijken en met andere deelnemers bijpraten. En vervolgens zich voorbereiden op de bezoekers die vanaf zaterdag 11 uur terecht kunnen in de hele gemeente Wijchen. Op de overzichtsexpositie is een routeboekje af te halen, op deze pagina kun je zien wie er meedoen en op deze kaart op welke locaties.