Overzicht

Kunstcafé

Is een ontmoeting tussen kunstenaars en kunstliefhebbers. Deze informele avonden worden bijvoorbeeld ingeleid door een lezing,  of door een kunstenaar die iets over zijn of haar werk vertelt. Het is vooral een plaats om met elkaar in gesprek te komen. Kunstcafé zal enkele keren per jaar in Wijchen worden georganiseerd.

Atelierroute

Tijdens de Atelierroute tonen kunstenaars op verschillende plaatsen in de gemeente Wijchen hun werk. Vaak in hun eigen atelier, soms met meerdere kunstenaars op een gedeelde locatie. Er wordt een overzichtstentoonstelling ingericht, waar van elke deelnemer een werk te zien is en een routeboekje verkrijgbaar is. De Atelierroute wordt om het jaar georganiseerd.

Cursussen

Zowel in voor- als najaar zijn er de cursussen Kijken naar kunst. Deze cursussen, die eerder werden gegeven vanuit de Volksuniversiteit in Wijchen, zijn vanwege hun succes doorgezet door KunstKring Wijchen. De cursussen worden gegeven door Drs. Wilma Gosselink, kunsthistorica.
Klik hier voor  het laatste nieuws over cursussen.

Exposities

Exposities worden op wisselende locaties georganiseerd en tijdig  bekendgemaakt via de pers, de website en de nieuwsbrief. In 2019 kreeg KunstKring Wijchen tijdelijk de beschikking over een vleugel in het voormalig gemeentehuis. In dit Kunsthuis zijn sindsdien zeer regelmatig exposities te zien.

Andere activiteiten

Er is altijd ruimte voor nieuwe activiteiten, en voor vrijwilligers die meehelpen bij het uitvoeren van plannen. Heb je een idee? Wil je meehelpen? Laat het ons weten via een mailtje aan info@kunstkringwijchen.nl!

Wil je weten wat er allemaal gebeurt, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.