Overzicht

Atelierroute

Tijdens de Atelierroute tonen kunstenaars op verschillende plaatsen in de gemeente Wijchen hun werk. Vaak in hun eigen atelier, soms met meerdere kunstenaars op een gedeelde locatie. Er wordt een overzichtstentoonstelling ingericht, waar van elke deelnemer een werk te zien is en een routeboekje verkrijgbaar is. De Atelierroute wordt om het jaar georganiseerd.

Cursussen

Zowel in voor- als najaar zijn er de cursussen Kijken naar kunst, gegeven door kunsthistorica Wilma Gosselink. Informatie over de cursus staat op deze pagina. 

Exposities

In 2019 kreeg KunstKring Wijchen tijdelijk de beschikking over een vleugel in het voormalig gemeentehuis. Enkele jaren zijn daar exposities georganiseerd, totdat het Kunsthuis verhuisde naar het voormalig koetshuis van Kasteel Wijchen. In deze mooi opgeknapte locatie is nu elke maand een andere expositie te zien. 

Lezingen

Een paar keer per jaar organiseert Kunstkring Wijchen een lezing over een kunst(historisch) onderwerp, vaak verbonden met een actuele tentoonstelling in een Nederlands museum.  

Andere activiteiten

Naast terugkerende activiteiten zijn er ook incidentele projecten, zoals de  afgelopen jaren een KleinKunstMarkt, enkele exposities in Kasteel Wijchen,  een cursusmarkt en  MEERkunst, ter gelegenheid van 75 jaar Vrijheid.

Nieuwe ideeën, nieuwe mensen

Er is altijd ruimte voor nieuwe activiteiten, en voor vrijwilligers die meehelpen bij het uitvoeren van plannen. Heb je een idee? Wil je meehelpen? Laat het ons weten via een mailtje aan info@kunstkringwijchen.nl!

Wil je weten wat er allemaal gebeurt, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.