07. Marie-Louise Hooymans

Linosnedes, tekeningen, schilderijen

Hooymeid
Kraaijenberg 8020, 6601 RM Wijchen
06 3309 1168
www.hooymeid.nl

Marie-Louise Hooymans (1966) heeft gestudeerd aan de kunstacademies van Arnhem en ’s Hertogenbosch. Later heeft zij de Pabo in Nijmegen gedaan en nu staat zij twee dagen op een basisschool in Wijchen voor de klas. Daarnaast is zij bezig met grafische vormgeving en illustratie, onder de naam Hooymeid. Naast haar eigen ansichtkaarten, maakt zij grafisch en illustratief werk in opdracht.
Op de academie heeft zij kennis gemaakt met verschillende druktechnieken en die van de hout- en linosnedes is haar bij gebleven. Ze zoekt uitdaging, en die vindt ze in het gebruik van vele verschillende kleuren en in de gedetailleerdheid in haar werk.

Inspiratie komt voor Marie-Louise uit de natuur en van haar reizen. Elk jaar gaat zij naar Noorwegen, als artist-in-residency. De omgeving daar, maar ook die van reizen naar o.a. de Verenigde Staten, Sri Lanka en Cuba geven haar inspiratie. We zien landschappen uit Noorwegen en Nederland, en taferelen uit o.a. Italië en Griekenland. Marie-Louise is ook illustrator en dat zie terug in haar linosnedes. Ze wil altijd een verhaal vertellen. Het stopt nooit, er ligt steeds weer een idee klaar.